Bra boost i Barcelona

Efter några tuffa träningsveckor på hemmaplan bytte akademiens spelare träningsmiljö och spenderade en vecka på 4Slam i Barcelona.

Linus Carlsson Halldin, Timothy Carlsson Seger, Emma Shasteen och Klara Milicevic körde en mycket bra träningsvecka med de spanska coacherna och med spelare från hela världen. Coach Magnus Ennerberg var även på plats för att supporta spelarna samt ta del av input och inspireras av de spanska tränarna.

– Det har varit en perfekt träningsvecka. Bra tränare som driver på, spännande med olika spelare att sparra med och ett utmärkt sätt att förlänga utomhussäsongen genom att bege sig till varmare breddgrader, sammanfattar Ennerberg.

Spelarna hann även besöka en Challenger-tävling som gick i närheten av 4Slam där de fick se bra grustennis av riktiga kämpar. För spelarna är det snart dags att inleda en ny tävlingsperiod, Linus och Klara beger sig till Asien medan Emma och Timothy gör sig redo för en nordisk turné. Leo Borg och Sebastian Abboud är på grund av skador inte helt återställda för tävlingstennis ännu men jobbar på och förbereder sig på bästa sätt.

– Vi har haft en väldigt bra träningsperiod sedan JSM Racet, nu ser vi fram emot lärorika matcher, avslutar Ennerberg.