Organisation

Assisterande chefstränare Magnus Ennerberg och chefstränare Rickard Billing. Rickard har över 20 års erfarenhet som chefstränare och mer än 10 år som elittränare och sportchef på KLTK. Magnus är en av landets bäst utbildade tränare och är oerhört erfaren och välmeriterad inom spelarutveckling, numera även Fed Cup-tränare.

René Lindberg med ett förflutet både inom tennis och friidrott, har arbetat på KLTK som fys- och tennistränare sedan 2012 och ansvarar nu för fysträningen inom Akademien. René har en gedigen utbildning både i Finland och Sverige (Dalarnas Högskola) och har genomgått flera nationella och internationella utbildningsprogram för tennispecifik fysträning. Renés bakgrund inom tennisen gör honom extra lämpad att leda spelarnas utveckling när det gäller styrka, snabbhet, uthållighet, koordination och rörlighet.

Galo Blanco (höger på bild) har en bakgrund som proffs på ATP Tour rankad bland världens 40 bästa spelare och arbetar sedan 2006 som elitcoach. Galo Blanco arbetar som mentor och Senior Advisor för Academy of KLTK. Tillsammans med de två före detta ATP-spelarna Fernando Vicente (vänster på bild) och Jairo Velasco driver han elitakademin 4Slam Tennis i Barcelona. Blanco har under dessa år blivit en av tennisens mest respekterade tränare efter framgångsrika samarbeten med bland andra Milos Raonic, Karen Kachanov och nu senast som touring coach för Dominic Thiem. Fernando Vicente blev vald till årets coach på ATP-touren 2020 för sitt arbete med Andrey Rublev. 

Johan Plate är idrottspsykologisk rådgivare med egen tennisbakgrund som jobbat som mental coach till flera av våra svenska ATP/WTA-spelare. Johan hjälper såväl spelare som ledare med utvecklingen kring mentala bitar samt kommunikation.