Vision

Kungl. Lawn Tennis Klubben (KLTK) bildades i oktober 1896. I de tidiga stadgarna har stått att läsa att klubbens ändamål är att utbilda goda tennisspelare. Det har vi gjort sedan dess och redan vid de Olympiska spelen i London 1908 var det klubbkamrater som tog medaljer.

I över 120 år har vi nu levt efter denna målsättning men idag krävs extraordinära insatser för att nå fram.

Svensk tennis, som var världsledande i mer än 35 år, har kommit på efterkälken och den så framgångsrika klubbmodellen som var vårt signum fungerar inte som förr. KLTK vill bidra till att Sverige åter ska bli en ledande nation i den globala tennissporten.

De forna storspelarna Magnus Norman, Niklas Kulti och Mikael Tillströms tennisakademi Good To Great, belägen norr om Stockholm, är ett beundransvärt initiativ och en positiv injektion för tennisen i Sverige. Vi är inspirerade av deras arbete och kan vi vara ytterligare ett alternativ för den seriöst satsande tennisspelaren så har vi nått en av våra delmål.

Slutmålet är tydligt – fostra blivande proffs på ATP och WTA-touren som också framgångsrikt deltar i Davis Cup, Fed Cup och givetvis Grand Slam-tävlingarna.