Bra JSM av AoK

Under höstlovet avgjordes JSM-inomhus och det blev många spännande matcher för AoK-spelarna.

Vaida Matuseviciute har under en längre tid jobbat väldigt målmedvetet med att utveckla sin tennis samt sina mentala färdigheter och under hösten har det gett stor effekt. På JSM i Göteborg blev det ”personligt rekord” i mästerskap-sammanhang då hon nådde final för första gången. I finalen hade hon matchbollar för att kunna bli svensk mästare men Tilda Larsson lyckades vinna de sista bollarna. I dubbel nådde Vaida semifinal med Isabella Svahn.

Lisen Rinman hade siktet inställt på att upprepa succén från ute-SM där guldet bärgades. Lisen fick aldrig spelet att riktigt lossna under JSM men lyckades kämpa sig fram till en semifinal där en storspelande Vaida lyckades vinna i 3 set. I dubbelspelet var Lisen glödhet och kunde tillsammans med Emma Lindh plocka hem guldet efter grymt bra energi.

Sebastian Eriksson missade JSM ute på grund av sjukdom så det var en riktigt laddad Sebbe som inledde sin jakt på första SM-guldet genom att mycket snabbt ta sig fram till semifinal. I semifinalen låste sig spelet totalt och det var stolpe ut i alla viktiga lägen. Första set vann han flest bollar och hade breakbollar i alla returgame men föll 4-6, i andra set hade han flertalet setbollar men föll med 11-13 i tiebreaket mot duktiga Max Dahlin. En otroligt tung förlust för Sebbe men som alltid ger det möjligheter till reflektion och utveckling.