Bra Sydamerika-tour för Leo

Leo är hemkommen efter en utvecklande månad i Sydamerika.

Efter succén i Costa Rica så åkte Leo Borg vidare med Dave Bandelin från EuroElite till Colombia och Ecuador. I Colombias Copa Barranquilla vann Leo två matcher där framförallt den andra vinsten var en fin sådan mot seedade brasilianaren Lourieo, 7-6, 7-5. I åttondelsfinalen mötte han seedade amerikanen Kittay. Leo inledde starkt och tog första set men tappade sedan lite fokus och den offensiva amerikanen tog chansen och tog över matchen, 6-2, 4-6, 2-6.

Den avslutande tävlingen gick på hög höjd och på grus i Cuenca, Ecuador. Leos fina resultat i Costa Rica gjorde att han seedades i denna tävling och stod därmed över första omgången. Han vann sin första match i raka set och ställdes sen mot formstarka tysken Mika Lipp som han tränat med mycket under resan. Stärkt av sin semifinalvecka i Colombia så var tysken den något hetare spelare för dagen och vann åttondelsfinalen i raka set mot Leo.

Totalt sett en fin turné för Leo som gör 7-3 i singlar och 2-3 i dubblar samt får med sig många erfarenheter från att spela i nya miljöer. Nu blir det några veckors träning innan nästa tävlingstour.