Chefstränaren om Akademiens organisation

Academy of KLTK:s chefstränare Magnus Ennerberg har uppmärksammats på ”Linus på Baslinjen” där han fördjupar sig kring Akademiens organisation och verksamhet, samt delar med sig av egna tankar i viktiga tennisämnen.

Academy of KLTK är flaggskeppet inom Kungl. Lawn Tennis Klubben när det gäller att utbilda flickor och pojkar från 12 år med målet att bli professionella tennisspelare. Akademiens chefstränare Magnus Ennerberg berättar bland annat om vad har anser är en bra träningsmiljö.

– De ledord vi har haft på KLTK sen jag startade där är ”Glädje, Engagemang och Utveckling” och jag kommer ofta tillbaka till dessa tre ord när jag tänker på träningsmiljö. Det ska finnas en glädje hos spelare och ledare när man kommer till träningen och när man går därifrån, det ska finnas ett tydligt engagemang hos spelarna och ledarna samt att man hela tiden försöker jobba med att utveckla sig. Sen beroende på spelarnas ambitionsnivå och ålder så skiftar ju innebörden av orden. För en liten knatte i minitennis är ju glädje att man verkligen haft ett stimulerande pass där man har fått skratta och känt sig sedd. För en elitspelare kan det finnas en glädje i att man verkligen har tagit ut sig max under ett långt pass eller att man haft en riktig ”skitträning” nivåmässigt men man mentalt bet ihop och fick ut max av träningen ändå, säger Magnus till Linus på Baslinjen.

Magnus talar även om:

  • Upplägget och organisationen bakom Academy of KLTK
  • Vad som stärker gruppkänslan
  • Hur arbetet med att skapa en bra miljö skiljer sig med en mindre grupp spelare, jämfört med en större grupp
  • Samarbetet med 4Slam-akademien i Barcelona
  • Hur spelarna involveras i beslut som rör träningar och verksamheten
  • Nästa steg för att nå en ännu högre nivå på Akademien

Även Academy of KLTK-spelarna Lisen Rinman och Timothy Carlsson-Seger berättar om hur det är att tillhöra Akademien.

HÄR kan du läsa hela texten.

 

Publicerat 220413