Festlig inramning i TP/Gardell Open

Klara Milicevic, Linus Carlsson-Halldin samt Akademi-gästen Sebastian Eriksson fick inbjudan till TP/Gardell Open tävlingen i februari.

Det vimlar inte av tävlingsmöjligheter för spelarna just nu så det var med stor glädje som Klara, Linus och Sebastian begav sig till RQT i Väsby för att spela en tävling i Fast4-format. Perfekt med korta matcher för Linus och Klara som haft lite småstrul med skador senaste halvåret som gjort att de inte är fullt redo för att kunna spela 4 matcher på 2 dagar som man måste klara för att tävla i vintertouren. För unge Sebastian var det en bra möjlighet att få möta seniorspelare och känna på deras nivå.

Arrangemanget är unikt i tennissverige med livestream med kommentatorer, ingång ”á la Stockholm Open” och en härlig inramning. Bra erfarenhet för spelarna att få spela en så häftig tävling, stort tack till Tennisportalen för sitt engagemang.

Resultatmässigt noterar vi Sebastians fina vinst mot 8 år äldre Daniel Svensson, Klara vann mot slutsegrarinnan Tilde Strömqvist i sin pool men tappade nivån under dagen tyvärr. Linus jobbade sig in i tävlingen och var mycket nära att besegra Karl Friberg i lördagens semifinal.