Fin finalplats av Leo

Förra veckan var Leo Borg förstaseedad i tävlingen i Jönköping men föll tyvärr i första omgången. Den här veckan i Värnamo väntade en ny ITF-tävling där Leo var seedad åtta.

Det är små marginaler i tennis och skillnaden mellan succé och fiasko är väldigt liten. Förra veckan var Leo ett par bollar från att vinna första matchen och den här veckan bara en hårsmån från att förlora både i andra och tredje omgången. Den här gången slutade det med en mycket fin finalplats efter flera svåra vändingar och bra kämpainstser.

Det här var Leos tredje ITF-final i karriären och den första för året. Leo hade ledningen med 6-4, 3-6, 4-1 när 18-åriga Carl Gustafsson, SALK, vände på matchen och tog fem raka games. Fyra raka tresetsmatcher gjorde sig kanske påminda eller tankar på den första titeln inom räckhåll. Oavsett var det här en mycket fin vecka för Leo som även vann dubbelklassen tillsammans med Michael Minasyan, Danderyds TK.

Värnamo var en bra vecka för hela vårt team. Linus Carlsson Halldin, som vann sin första titel veckan innan i Jönköping, nådde kvartfinal efter fina segrar mot Minasyan och estlands Alexander Georg Mandma. I kvartfinalens första set hade Linus 6-5 och 30-0 i egen serve mot slutvinnaren Carl Gustafsson men det höll tyvärr inte. Tillsammans med sin bror Timothy så blev det en semifinal i dubbel. Timothy vann första omgången i singel och spelade sedan en oerhört tuff match mot Leo Borg där Timothy servade för matchen i både andra och tredje set. Matchen slutade 6-4, 5-7, 6-7 där Leo hanterade de viktiga bollarna något bättre. Sebastian Abboud nådde en fin kvartsfinal efter bra spel och förlorade sedan en tretimmars fight mot andraseedade amerikanen Alexander Kiefer.

Emma Shasteen inledde bra mot seedade norskan Hedda Gurholt men energin tog slut och Emma föll i tre set. I dubbel blev det en kvartsfinal för Emma i par med Louise Wikander, IS Göta. KLTK:s tränare John Björksund var med under veckan i Värnamo som ledare och coach.

Närmast väntar Båstadtennis för våra 16- och 17-åringar och för våra 19-åringar väntar en intensiv period med studenten som ska matchas med Sommartouren!