Fina framsteg i Falun

Vintertourens andra deltävling spelades i Falun, Sebastian och Linus visade verkligen framfötterna denna vecka och slog båda ”personliga rekord”.

Sebastian Abboud inledde med att besegra Isac Strömberg i två raka set för att sedan även besegra andraseedade Gustaf Ström i två raka set.

– För oss som ser Sebbe varje dag så vet vi vilken kapacitet han har, så kul att han börjar få koll på hur han ska bli ”coolare” i matchsituation, kommenterar coacherna Billing och Ennerberg den på pappret stora skrällvinsten.

I kvartsfinalen föll Sebbe i tre tuffa set mot Linus Frost, en stukad fot i tredje set som förhoppningsvis inte håller Sebbe borta för länge blev ett oturligt slut på en succe-tävling.

För Linus Carlsson Halldin var detta premiär på innesäsongen. Linus tryckte gasen i botten direkt, vann första omgången enkelt och besegrade sedan förre KLTK-spelaren Simon Freund med 6-2 6-2. I kvartsfinalen vann Linus mot John Hallquist-Lithen i tre set. I semifinalen spelade förstaseedade Karl Friberg för bra denna gång.

– Linus besegrar två ATP-rankade killar under samma dag, spelare som han var chanslös mot för ett år sedan, det går onekligen åt rätt håll, kommenterar Ennerberg och Billing.

Klara Milicevic spelade sig fram till semifinal och ett gyllene läge mot Fed Cup-tjejen Julia Lövqvist med 6-2, 2-0 och gameboll men fokuset försvann och Julia kunde vända. Timothy var också med i Falun men fick det inte alls att stämma mot gamla AoK-kompisen Leo Borg i första omgången så Leo fick revansch från sommarens Timothy-vinst.

Nu väntar några träningsdagar innan vintertouren fortsätter i Mälarhöjden.

– Utvecklingen på detta gäng under senaste 12 månaderna är verkligen inspirerande. Alla spelare vet vad som är deras nycklar för att kunna ta sig till nästa nivå, vi fortsätter vårt dagliga jobb med samma energi som alltid, sammanfattar coach-duon denna resa.