Finalplats i Malmö

Linus Carlsson Halldin följde upp titeln från SALK Open med att gå till en ny final efter bra insatser i Malmö Open som spelades på Fair Play Stadion för pojkar och flickor 18 år. Tävlingen, som är en Grade 4 turnering på ITF:s juniortour, lockade spelare från 27 länder.

I semifinalen mötte Linus starka Isac Strömberg, Åkersberga TK och vann med 6-2, 3-6, 6-2. Med framgångarna i Salk Open och Malmö spelade Linus hela 15 matcher (singel o dubbel) på elva dagar vilket tog ut sin rätt i finalen där han inte stod att känna igen i inledningssetet. Linus kämpade sig in i matchen och kunde sånär vända på steken men till sist vann den lovande belgaren Gilles Arnaud Bailly med 6-1, 5-7, 6-4.

– Klart man hade unnat Linus ytterligare en titel för att avrunda dessa två fina veckorna men ibland tar energin slut och en final på ITF-nivå är allt ett bra kvitto, summerar chefstränare Rickard Billing.

I övrigt nådde Timothy Carlsson Seger sin tredje kvartsfinal i singel innan det tog stopp mot Isac Strömberg. I dubbel tog sig Timothy och Linus till semifinal. Sebastian Abboud stred tappert i sin öppningsmatch men kände sig hängig. Strax efter matchen insjuknade Sebastian och tvingades lämna återbud till dubbeln för att åka hem och kurera sig.