Fint SM i Falun

JSM i 18-årsklassen avgjordes i Falun veckan som gick. Det blev storslam för Linus Carlsson Halldin som vann alla sina matcher.

Vinst SALK Open ITF, final Malmö ITF och nu SM-guld, ingen dålig start på 2020 för Linus Carlsson Halldin som vann tävlingen utan setförlust och i finalen besegrade topp-seedade Adam Heinonen, Växjö TS med imponerande 6-2 6-1. Segern innebar att han vann ett Wild Card till en svensk future i början på maj.

– Linus körde en rejäl internationell tävlingstour under hösten med fem tuffa tävlingar på sex veckor. Inga framskjutna placeringar då men många bra erfarenheter och saker vi kunnat träna på i november och december som nu lyft honom till en ny nivå, kommenterar coach Rickard Billing.

I dubbelklassen blev det guld för Linus tillsammans med lillebror Timothy Carlsson Seger. Bröderna spelade en offensiv och varierad dubbel där Timothy briljerade framme vid nät vid flertalet tillfällen.

– Kul att deras nya dubbeltaktik fick en bra start, vi tror grabbarna skulle kunna bli riktigt farliga i dubbel om de fortsätter utveckla sitt tänk, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

Timothy nådde semifinal i singel där han föll mot storebror Linus. Även Sebastian Abboud var i semifinal i singel men kunde inte rå på Heinonen denna gång.

Ett bra SM för Academy of KLTK-spelarna som fick hjälp av KLTK:s coach Jocke Blomgren under veckan.