Från höstrusk till soligt Cypern

Akademiens spelare (från vänster i bild) Klara Milicevic, Linus Carlsson Halldin, Leo Borg, Timothy Carlsson Seger och Emma Shasteen, for till Nicosia på Cypern för att spela i en så kallad Grade 3-turnering.

Timothy Carlsson Seger och Leo Borg stod för fina insatser. Leo gjorde tävlingscomeback efter sin olycka med bruten tumme under JEM och kvalade in i huvudtävlingen. Väl där besegrades en högt seedad hemmaspelare innan det tog stopp i en bra match mot starka spanjoren Marc Othman Ktiri.

Svenska juniorer som drömmer om att nå en proffsnivå har många utmaningar. En av dessa prövningar är att lära sig att spela på hardcourt utomhus. Utomhus i svensk juniortennis existerar knappt hardcourt men på ATP och WTA-nivå är det dominerande. Det finns bara en väg att bli bra på något och det är att träna och åter träna. Därför lämnade Academy of KLTK höstrusket i Stockholm för Cypern och denna tuffa tävling.

– Det är sådana här veckor våra spelare behöver, att vara i dessa miljöer och få matcher och träningar utanför komfortzonen ger oss förutsättningar att ta nästa steg, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var ledare under resan.