Full fart i Båstad

Det stora startskottet för sommaren är alltid Båstadtennisen. I år deltog sex spelare från akademien och det blev många bra matcher för juniorerna.

I den inledande 18-års klassen vann Sebastian Abboud dubbelklassen tillsammans med Växjös Adam Heinonen. I singel tog sig Sebbe till en kvartsfinal efter flera tuffa matcher på vägen fram innan han föll mot slutvinnaren John Hallquist-Lithen, GLTK. Linus Carlsson Halldin gick till semifinal efter stadiga insatser.

I 16-års klassen var Leo Borg ännu en gång i final i ett stort nationellt mästerskap men han föll denna gång på mållinjen. Även i dubbelklassen blev det silver för Leo i par med Michael Minasyan, Danderyds TK. Vinnaren av dubbelklassen blev akademi-kompisen Timothy Carlsson Seger som spelade ihop med Åkersbergas Isac Strömberg. Timothy nådde också kvartsfinal i singelklassen.

På tjejsidan tog sig Emma Shasteen till semifinal i 16-års klassen, både i singel och i dubbel med Helsingborgs TK:s Alice Widell. Klara Milicevic fick det inte att stämma denna gången i Båstad och föll i kvartsfinal i singel och dubbel, där hon spelade med Johanna Ström, NPTK.

– Alltid bra med dessa nationella stortävlingar, vi får fortsätta jobba på så att vi kan ta oss ett steg längre på JSM i augusti, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats under 16-års klassen.

Nu fortsätter sommaren med spännande veckor för juniorgänget, bröderna Timothy och Linus inleder med en veckas träning hos Galo Blanco på 4Slam. Sebastian och Leo är i Danmark för ITF-tävling tillsammans med coach Rickard Billing där även Emma och Timothy kommer att spela under den andra tävlingsveckan. Klara är i Tyskland för tävling. Nu kör vi!