Galo Blanco knyts till Academy of KLTK

En av tennisvärldens mest respekterade tränare, spanjoren Galo Blanco, knyts till elitakademien i Kungl. Tennishallen. Blanco ska bidra med sin långa erfarenhet både till tränarteamet och Akademiens elever.

Galo Blanco, 42 år, har en bakgrund som elitspelare på ATP Tour och arbetar sedan 2006 som elitcoach. Blanco har under dessa år blivit en av tennisens mest respekterade tränare efter framgångsrika samarbeten med bland andra Milos Raonic, Karen Kachanov och nu senast som touring coach för Dominic Thiem.

Sedan 2010 driver Galo Blanco, tillsammans med före detta proffsspelarna Fernando Vicente och Jairo Velasco, elitakademien 4Slam Tennis i Barcelona.

Galo Blanco ska arbeta som mentor och Senior Advisor för Academy of KLTK. Han ska agera rådgivare både till projektets tränarstab men även till de spelare som ingår i Akademien. En del av arbetet kommer att ske på plats i Barcelona.

– Det känns mycket bra att Galo Blanco vill bli en del av vårt projekt. Vi har varit tillsammans med Galo och hans team vid ett par tillfällen redan och är imponerad över drivet och kunskapen. Miljön och fokuset på den lilla anläggningen är allt man behöver. En fabrik i en mycket positiv bemärkelse där man arbetar stenhårt för att bli professionell tennisspelare, kommenterar Academy of KLTK:s chefstränare Rickard Billing.

Inte bara uppdraget för KLTK:s akademi är nytt för Galo Blanco. Han ska dessutom arbeta med det nya Davis Cup-formatet som Internationella Tennisförbundet beslutat sig för att genomföra i samarbete med det spanska medie- och sportbolaget Kosmos.