Guld efter stor dramatik

Flickor 15-laget lyckades med bedriften att vinna andra raka SM-guldet efter stor dramatik.

Under hösten vann KLTK:s F15-lag division 1 i gruppen kallad ”mellan-Sverige” vilket kvalificerade laget till slutspel mot de tre övriga regionvinnarna. I brist på villiga arrangörer tog KLTK och Svenska Tennisförbundet i sista stund på sig arrangörskapet i Kungl. Tennishallen.

I semifinalen stod GLTK för motståndet där Kungliga klubbens tjejer lyckades ta sig till final via en 3–1 seger. I finalen väntade Fair Play TK som kom till Stockholm med sin starka kull flickor födda 2006.

Det blev som väntat en mycket jämn final där det efter en dubbel och tre singlar stod 2–2. Vid oavgjort avgörs då mötet enligt regelboken på det mest dramatiska vis – ett matchtiebreak i dubbel. Kämparna Isabella Svahn och Vaida Matuseviciute levererade ett riktigt starkt matchtiebreak, med support från Team KLTK från läktarplats, och SM-guldet var säkrat.

Under säsongen har imponerande nio tjejer varit med och spelat matcher för KLTK, ett smått unikt antal på denna nivå.

– Så kul med SM-guld men framförallt med den otroliga härliga stämningen i laget från första till sista match under hela serien, kommenterar coach John Björksund som tog med hela laget på segermiddag efter finalen.

– Fantastiskt kul med SM-guldet för en grupp tjejer som är uppvuxna på KLTK, ett tydligt tecken på att vårt juniorprogram kan ta spelare från minitennis till SM-guld, kommenterar sportchef Rickard Billing.

För tjejerna i laget samt övriga tävlingsjuniorer väntar några dagars träning, julklappsöppning och sedan Salk Open som rivstartar tennisåret 2022.