Härliga Holland

Under juli månad besökte Academy of KLTK några trevliga anläggningar i Holland under tre veckor för tävlande på ITF-nivå. Många bra matcher och utvecklande dagar blev det för spelarna.

Linus Carlsson Halldin och Sebastian Abboud spelade alla tre tävlingarna, Klara Milicevic var med på första tävlingen och Emma Shasteen samt Timothy Carlsson Seger deltog på den andra tävlingen. Magnus Ennerberg var med som coach på första tävlingen och John Björksund på de efterföljande två.

Resultatmässigt noterade vi framförallt Sebastian Abboud som nådde karriärens första ITF-final i singel och Emma Shasteen som gick till semifinal efter flera fina vinster.

Tävlingarna i Castricum, The Hague och Hillegom höll hög nivå båda organisations- och spelnivåmässigt. Castricum-tävlingen var en Grade 2-tävling och en klassisk tävling med många bra spelare som spelat tävlingen genom åren.

– Så bra att vara i denna miljö, vi behöver utveckla vår fysik samt vår taktiska och mentala förmåga för att kunna mäta oss med de bästa spelarna på det röda gruset, nästa sommar ska vi vara starkast på gruset, sammanfattar coach Ennerberg.