Herrarna klara för Division 1

Det blev en tuff men lärorik serie för KLTK:s unga herrlag i årets Elitserie som slutade med en sjundeplats och nedflyttning till Division 1.

De fyra avslutande mötena mot Salk, GLTK, Lidingö TK och Solna TK slutade alla med försluster.

I matchen mot Salk var KLTK fyra bollar från vinst och även i 2–4 förlusten mot Upsala TK fanns chanser till seger men det är otvetydligt att KLTK:s lag inte räckte till denna gång.

Många bra insatser har gjorts av KLTK-spelarna under serien. Alla i laget tog chansen att lära sig från matcherna mot starka motståndare.

– Snittåldern i vårt lag är 18 år så det var väntat att det skulle bli tufft men vi har fått uppleva en väldigt bra serie där våra killar har utmanat de äldre motståndarna, kommenterar coach Zack Ohlin.

College-spelaren och Academy of KLTK-alumnin Erik Grevelius tog sig hem extra tidigt från Georgia för att axla rollen som lagets veteran med sina 21 år och var en nyckelspelare både på och utanför banan. Resten av laget bestod av spelare från de egna leden; Sebastian Eriksson, Alexander Watanabe Eriksson, Christopher Norlin och Gabriel Berner samt spelare som tillkommit till KLTK för att träna på Academy of KLTK; Sebastian Abboud och Anton Stendal.

– Grymt coolt att vi hade ett elitserielag där majoriteten av spelarna varit med i klubbens verksamhet sedan barnsben. Nästa år kommer en stor del av årets lag att befinna sig på college i USA så då får de som blir kvar skola in nästa generation tävlingsjuniorer i hur man kämpar för Team KLTK, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

– En sak är säker, är man en flitig junior i vår verksamhet har man stora chanser att ta sig från minitennis till spel i Elitserien, avslutar Ennerberg.