Idrottsmedicinsk expertis till Akademien

GHP Idrottscentrum och KLTK har ingått ett partnerskap där elitprojektet Academy of KLTK kommer att få medicinsk rådgivning och service för att kunna prestera på toppnivå.

GHP Idrottscentrum är en av Sveriges ledande idrottsmedicinska kliniker. Academy of KLTK:s spelare kommer att få hjälp med att upptäcka risker tidigt, samt identifiera lämpliga förebyggande vård- och träningsinsatser.  VD på kliniken är idrottsläkaren Per ”Pliggen” Andersson (bilden ovan) som bland annat är svenska längdskidlandslagets medicinske expert samt läkare för Sveriges Olympier.

– En av de viktigaste framgångsfaktorerna för våra elitidrottare är att hålla sig friska och skadefria. Därför har också betydelsen av en väl fungerande idrottmedicinsk organisation blivit allt mer angeläget. Vi på GHP Idrottscentrum är stolta över samarbetet med KLTK där vi hoppas kunna bidra till framgångar via vårt breda medicinska nätverk.

Utöver att klubbens elitspelare får bästa tänkbara medicinska service så kommer alla KLTK:s medlemmar kunna ta del av GHP Idrottscentrums kompetens. Förutom planerade seminarier på temat ”Idrottsmedicinens plats i elitidrotten” så välkomnas alla medlemmar oavsett nivå och ambition att få den hjälp som kan behövas. GHP Idrottscentrum har sina lokaler i Garnisonen på Karlavägen, två stenkast från Kungl. Tennishallen.

– Skador är tyvärr en del av vardagen för elitidrottare, därför är det viktigt att ha ett bra nätverk med experter som kan hjälpa oss, kommenterar Magnus Ennerberg, tränare på Akademien. Att vi nu inlett ett samarbete med kanske landets främsta aktör gör oss både glada och stolta.