Individuella EM

EM för 16-åringar gick i vanlig ordning i Moskva och Academy of KLTK hade tre av fyra spelare på plats för att representera blågult.

På flicksidan fick Klara Milicevic och Emma Shasteen chansen och i pojkklassen var det Leo Borg tillsammans med Isac Strömberg (Åkersberga/GTG) som fick representera Sverige. Även på coachsidan var vi representerade genom Rickard Billing som tillsammans med Sofia Tillström tog hand om spelarna.

Emma Shasteen vann två omgångar innan det tog stopp medan Klara Milicevic vann sin första match och mötte därefter slutvinnaren som var i en klass för sig. I dubbelklassen vann tjejerna första match mot Norge i ett matchtiebreak innan de ställdes mot de förstaseedade ryskorna som sedemera blev slutvinnarna. Klara och Emma gör en mycket fin insats och har faktiskt två matchbollar under matchen.

Leo Borg vann sin första match utan problem och ställdes därefter mot den duktiga österrikarens Marko Andreijic. Tyvärr ramlar Leo redan i 3:e gamet och landar olyckligt på sin tumme. Leo kan därefter endast spela slice men gör ett desperat försök och har faktiskt ett break och 4-2 i andra set innan Marko samlar ihop sig och vinner. Faktum är att Leo såg ut att vara i en mycket fin form och synd att han inte fick chansen att mäta sina krafter på riktigt den här veckan. I dubbel tvingades man ge upp av samma anledning och Leo flög sedan hem och fick domen att ett ledband i tummen var av. Isac Strömberg slet hårt i Moskva och nådde en fin åttondel trots besvär med ljumsken från och till hela tävlingen.