ITF-seger för Caijsa Hennemann

Caijsa Hennemann rivstartade inomhussäsongen i Stockholm Ladies, Näsbypark. Det blev vinst i dubbelklassen, ihop med partnern Lisa Zaar (Enskede LTK), och en semifinalplats i singel.

Under den första veckan i november spelade Academy of KLTK-spelaren Caijsa Hennemann (till vänster i bilden ovan) 15 000-dollarsturneringen Stockholm Ladies i Näsbypark. Det var inomhussäsongens första turnering för Hennemann efter 10 månader på gruset. Det blev vinst i dubbelklassen, ihop med Lisa Zaar (Enskede TK), vilket var dubbelparets första vinst ihop på ITF-nivå, och en semifinalplats i singel.

Under lördagen semifinaler ställdes Caijsa mot den 22-åriga Andre Lukosiute. Det blev slutligen vinst för litauiskan med 6–1, 7–5 som gick vidare och vann turneringen. Dubbelfinalen blev en tuff och jämn kamp, men svenskorna lyckades vända matchen och hålla ihop det under det avgörande matchtiebreaket. Resultatet blev 5–7, 6–1, 10–6 mot ukrainskorna Daria Yesypchuk och Daria Lopatetska.

Nästa vecka beger sig Hennemann och dubbelpartnern Zaar sig till London. Båda spelarna är uttagna att representera Sverige i Billie Jean Cup-matchen mot Storbritannien.

– Det ska bli en jätte rolig vecka där vi ska in och kriga för Sverige både på och utanför banan som ett team. Sen om vi (Hennemann och Zaar) skulle få spela dubbel är vi såklart 110 procent redo, säger Caijsa i en intervju med Svenska Tennisförbundet.

Ett stort grattis till resultaten i Stockholm Ladies och lycka till nästa vecka i Billie Jean Cup!

Bild: Svenska Tennisförbundet

Publicerad 2023-11-06