Juniorkarriären över i Orange Bowl

Leo Borg och Timothy Carlsson Seger tog båda avsked av juniorkarriären med två avslutande tävlingar i Florida. Först deltog de i Eddie Herr International Junior Championship utanför Tampa och sedan i Orange Bowl i Plantation nära Fort Lauderdale.

Timothy nådde kvalfinal i Eddie Herr men lyckades komma in i huvudtävlingen på en återbudsplats så kallad ”Lucky Loser”. Väl i huvudtävlingen gjorde han en strålande insats trots förlust och följde upp med att eliminera ett seedat par i dubbel tillsammans med sin franske partner.

Leo i sin tur tog sig till åttondelsfinal där han genomförde sin bästa match trots förlust i en tuff holmgång mot blivande finalisten Kilian Feldbausch från Schweiz. Leo hade möjligheter att avgöra fajten i raka set men släppte in schweizaren lite onödigt i matchen. I dubbelturneringen lämnade Leo återbud i hopp om att kunna kurera en ond armbåge som hindrat honom en del, främst på backhandsidan.

Väl på plats i Plantation inledde Timothy med vinst i första kvalmatchen men föll därefter mot seedat motstånd.

Leo, som tyvärr var klart besvärad av den ömmande armbågen, visade prov på sin starka vilja och gjorde mycket bra insatser som gav honom tre raka matchvinster.

– Inför kvartsfinalen noterade vi redan på inbollningen att smärtan hade blivit Leo övermäktig, kommenterade coach Rickard Billing som var på plats i Florida med KLTK-spelarna.

– Vi gjorde ett försök och visste att med en semifinal skulle Leo bli rankad bland världens tio främsta juniorer. Nu slutar Leo som nummer 15 vilket är superkul, men det var värt att kämpa lite extra i Orange Bowl så länge chansen fanns. En frisk Leo hade haft en superchans att spela hem Orange Bowl, vilket hade varit häftigt, avslutade Rickard Billing.