Klara klar i Karibien

En titel, en finalplats, en kvartsfinal och en "skitmatch" blev resultaten på Klaras turné till Dominikanska Republiken.

Att avsluta en tävlingsresa med titel är få förunnat, Klara lyckades med detta när hon och brittiskan Bissett segrade i dubbeltävlingen under andra veckan. Veckan innan spelade Klara dubbel med tjeckiskan Havlickova och nådde då final. I singelspelet gjorde Klara en mycket stark insats första veckan då hon oseedad gick till kvartsfinal innan superlöftet Linda Fruhvirtova stoppade Klaras framfart. Andra veckans singelinsats blev inte som önskad men gav istället Klara chansen att få med sig lärdomar. Totalt sätt blev det 12 matcher spelade på denna resa och en godkänd comeback efter ett år borta från ITF-touren på grund av pandemi-uppehållet som sen följdes av skador och sjukdomar för Klara.

– Härligt att vara tillbaka på tävling igen, kommenterar coach Rickard Billing som var på plats i värmen, Klara har en tennis som håller på hög nivå, sen finns det många bitar som måste lyftas för att hon ska kunna utmana fullt ut i singelspelet. Vi hoppas att dessa resor kan få Klara att utveckla sig själv som spelare och person.