Kval i Winter Cups

Under första helgen i februari har fyra ungdomslandslag varit ute och tävlat. Bäst gick det för P16-landslaget som tog sig till slutspelet i Frankrike om två veckor.

I kvalet till Winter Cups, eller Lag EM som turneringen kallas, var Academy of KLTK väl representerade i Sveriges U16-trupper.

Flickor 16 bestod till två tredjedelar av spelare från akademien, Klara Milicevic (KLTK) och Emma Shasteen (Lerums TK) fick äran att representera Sverige tillsammans med Johanna Ström (Näsbyparks TK). I Pojkar 16 var Leo Borg och coach Rickard Billing AoK:s representanter.

Lagen samlades på söndagen i Båstad där man tränade och laddade upp för inför tävlingen. Tjejerna spelade sina matcher i Karlskrona och föll mot gruppvinnarna Holland i första matchen. Sverige avslutade sedan med två vinster vilket tyvärr inte räckte till avancemang. Klara spelade mycket bra och gick obesegrad från singelspelet.

Pojkarna åkte till Kazan i Ryssland och seedades som 2:a efter Litauen. Det visade sig vara en mycket fördelaktig lottning och killarna vann övertygande mot Österrike och Vitryssland vilket gjorde att Sverige avancerade till slutspelet och gruppfinal mot värdnationen Ryssland blev en formalitet. Ryssland vann kvalfinalen med 3-0.

Isac Strömberg, Åkersberga TK drabbades av magsjuka och fick kasta in handduken i singelspelet men Måns Dahlberg, Påvelunds TBK och Leo gjorde bra insatser.