Lag EM

Direkt efter Moskva var det dags för lag-EM. Emma Shasteen och Klara Milicevic fortsatte tillsammans med coach Sofia Tillström samt Agnes Mitteregger (Djursholm) som anslöt till laget. Leo Borgs skada i Moskva gjorde att Timothy Carlsson Seger fick chansen.

Tjejerna inledde med vinst mot Portugal men höll inte hela vägen i nästa batalj mot Kroatien utan fick se sig besegrade i den avgörande dubbeln.  Sverige vann den avslutande matchen mot Storbritannien och slutade på en tredjeplats i kvalgruppen. Emma konserverade formen från Moskva och presterade mycket bra i Newcastle. Vinster mot betydligt mer meriterat motstånd där hon bland annat pressade kroatiska Ruzic som ligger topp 150 imponerar. Klara gör det mycket bra och har nu vunnit samtliga singelmatcher i lag-EM kvalen både inomhus och utomhus, 6-0 i matcher!

Timothy gjorde debut med mersmak i Constanta, Rumänien. Tyvärr blev det förlust för Sverige mot gruppsegrarna Bulgarien som vann den inlednande matchen klart. Därefter vann Sverige placeringsmatcherna mot Bosnien-Herzegovina och Turkiet med 2-1 i matcher och slutade 5:a i gruppen. Timothy vann sina singlar och var även den som spelade den avgörande dubbeln båda dagarna. Enligt rapporterna så spelade Timothy fin tennis och tog för sig på bästa sätt i sin debut. Övriga i laget var Måns Dahlberg (Påvelunds TBK/GTG) och Isac Strömberg (Åkersbergas TK) under ledning av coach Erik Carlbom.