Leo Borg redo för Stockholm Open

I helgen spelas kvalmatcherna till Stockholm Open 2022 och nu står det klart att Leo Borg, som gjorde sin ATP-debut under turneringen förra året, är klar för kvalspel. Leo Borg får ett av totalt två wild cards till kvalet, det andra tilldelas Karl Friberg.

På lördag den 15 oktober är det premiärdags för Stockholm Open 2022 i Kungl. Tennishallen. Först ut är kvalmatcherna som ska kora fyra singelspelare till huvudturneringen. Leo Borg har i år fått ett wild card till kvalet och hoppas nu på att få spela sin andra ATP-turnering i karriären redan nästa vecka.

– Jag är så tacksam för den här möjligheten och ser mycket fram emot helgens matcher. Jag ska gå in och göra mitt bästa, säger Leo Borg.

Leo Borg gör just nu sitt första år som senior professionell och har på kort tid gjort stora framsteg i sitt spel. En snabb och lovande utveckling enligt Thomas Enqvist, Tournament Director på Stockholm Open.

– Leo är flitig i sitt tävlande vilket är oerhört viktigt för att få vana och erfarenhet. Under hans första år som senior professionell har han utvecklat sitt spel och blivit starkare, vilket också syns tydligt i resultat och ranking, säger Thomas Enqvist.

Stockholm Open har arrangerats årligen sedan 1969 (pandemiåret 2020 undantaget). 2022 års turnering spelas den 15-23 oktober i Kungl. Tennishallen.

 

Publicerat 2022-10-14