Sommartouren Masters

Inför sommarens turné fanns förhoppningar om att alla AoK-spelarna som är födda år 2000 skulle nå slutspelet.

Lisa Zaar och Alexandra Viktorovitch kvalificerade sig direkt och Anton Örnberg och Jesper Klöv-Nilsson kom med som reserver vilket blev helt perfekt.

Under öppningsdagen i Ystad arrangerades en penningstinn ”sprint-dubbel” där Lisa Zaar i par med Alexandra Viktorovitch gick obesegrade igenom och vann tävlingen och prischecken på 16.000 kr.

I slutspelet kändes det verkligen som alla hade där att göra och Lisa slutade på en meriterande 3:e plats bakom Mirjam Björklund (WTA 482) och Jaquline Cabaj Awad (WTA 564) efter tre vinster på fyra matcher. Anton och Alexandra slutade som 5:a i respektive klass och Jesper knep åt sig en 7:e plats.

– Kul att vara med på plats. Tycker alla våra spelare gjorde fina insatser. En mycket bra spelform med många matcher på kort tid där båda finalerna avgjordes mellan spelare med WTA- respektive ATP-ranking. Med ytterligare ett års skadefri träning kan våra spelare absolut vara med och fightas om finalplatserna nästa år, kommenterar chefstränare Rickard Billing.