Möt nya tränarduon: ”KLTK är finast i Sverige”

Jonathan Backman och Axel Bergdahl är sedan ett par veckor nya tränare i KLTK, där de även kommer att fortsätta sina egna elitsatsningar som gästspelare i Academy of KLTK.

KLTK välkomnar Jonathan Backman (21) och Axel Bergdahl (19) till organisationen där de inträder i rollerna som både tränare och gästspelare i Academy of KLTK.

– När förfrågan kom var det inget svårt val. Vi har länge pratat om Stockholm och vi har tidigare frågat om vi kan gästspela här. De gör det väldigt bra här, säger Jonathan. Axel instämmer och fyller i:

– KLTK är finast i Sverige. De senaste åren har de verkligen pumpat fram duktiga tävlingsspelare. Spelare kommer hit och tar sedan snabbt stora kliv. Någonting rätt gör de och man blir nyfiken på vad som försiggår här, säger Axel.

Uppväxten och spelarkarriären har från första början ägt rum i Lidköping och på Lidköpings Tennisklubb för både Jonathan och Axel, som sedan 12-årsåldern i det stora hela tränat och tävlat sida vid sida. Duon värvades till KLTK vid årsskiftet och kommer i sina tränarroller arbeta med grundskolan, tennisskolan och tävlingsjuniorerna, samtidigt som deras elitsatsning fortsätter som gästspelare i Academy of KLTK.

– Jag har lärt mig så sjukt mycket på bara de första två veckorna. Man lär sig väldigt mycket i tränarrollen som man tar med sig till sin egen tennis, säger Jonathan.

Killarna är synkade i sina tankar och svar och menar båda att klubbens professionalism, ett ytterst erfaret och duktigt tränarteam, samt den höga nivån på akademispelarna lockade Lidköpingsduon österut.

– Vi har under en rätt lång period i LTK inte haft några tränare som coachat oss, utan vi har coachat varandra. Här har vi tränare som verkligen kan sina grejer och de förstår fullt ut hur viktig vår egen träning är, samtidigt som vi även tränar yngre i klubben, säger Jonathan.

– De vet vad vi själva har för nivå och blir därför ett bra komplement till akademin. De behövde få in folk för att få en annan sparring, säger Axel.

Rickard Billing, sportchef för KLTK:s juniorverksamhet och Academy of KLTK, är imponerad av vad killarna har visat upp efter sina två första veckor.

– Både Axel och Jonathan är riktigt bra tränarämnen. Trots sin ålder vågar dom verkligen leda och ta för sig och jag ser stor potential för grabbarna. Även som spelare tillför dom mycket till vår akademi då dom är proffsiga samt väldigt självgående vilket är vårt mål med samtliga våra unga spelare. För att nå sitt max måste man vara mogen nog samt känna att man inombords ser sig som en tennisspelare och är bekväm i den rollen och livsstilen, säger Rickard.

 

Publicerat 220126