Pengaregn för Klara Milicevic

Stiftelsen Streber Cup har gjort sin årliga utdelning av stöd till lovande spelare, Klara Milicevic var en av mottagarna.

Klara, född 2003, tilldelas 100.000 kronor för att få hjälp med sin fortsatta tennisutveckling. Juryns motivering lyder: ”Klara är en stor talang, har en stor drivkraft, tränar mycket och har en god slagrepertoar och taktisk förmåga.”

– Jättekul och jag är mycket tacksam att bli uppmärksammad av Streber Cup. Pengar är alltid välkomna i min tennissatsning, säger en glad Klara Milicevic.

Klara, som är uppväxt i Tabergsdalens TK, kom som 14 åring till Stockholm där hon har sin bas på Acedemy of KLTK.

Övriga stipendiater är Leo Borg och Måns Dahlberg, födda 2003, Julia Lövqvist (2003) samt Bella Bergkvist Larsson (2006).

– Ett stort tack till Stiftelsen Streber Cup. Ni gör ett otroligt viktigt jobb med att både synliggöra och stötta våra tennisungdomar. Vi är oerhört tacksamma för er insats, kommenterar Svenska Tennisförbundets ordförande Åsa Hedin.

Bakgrund Streber Stiftelsen

Ledande personer inom näringslivet har sedan 2003 en stiftelse för att stödja utvecklingen av svensk tennis. Målet är att ge stöd till ungdomar i åldern 14 – 24 år för att de ska kunna spela fler internationella tävlingar och därigenom förenkla övergången från junior- till seniorklass. Det gäller att finna tennisungdomar som kan vara föredömen både på och utanför tennisbanan.

I Stiftelsen Streber Cup ingår ett 100-tal ledande personer inom svenskt näringsliv som under ett flertal år träffats och spelat tennis. Stiftelsens styrelse är Caroline Sundewall, ordförande, Carl Bennet, Michael Treschow, Claes Dahlbäck, Erik Mitteregger, Jan Ståhlberg, Stefan Dahlbo, Peter Säll, Mats Andersson och Bengt Möller. Dessutom är Laszlo Szombatfalvy, hedersledamot. Cecilia Lager, Jan Berntsson, Fredrik Lundén, Jan Källqvist och Per Hjertquist är rådgivare. Erik Mitteregger förvaltar stiftelsen medel.