Proffsdebut för Linus

Äntligen var det dags för Linus med världstennis igen. Efter att ha sopat rent på de svenska vintertourerna i år så gjorde Linus en chansning och flög ned till Monastir, Tunisien trots att han på "acceptence lists" inte var med i tävlingen. Chansningen gick hem och det blev debut på future-touren för Linus.

Två kvaltävlingar med 2-2 i matchkvot blev resultat där båda förlusterna var med minsta möjliga marginal. En debut med mersmak för Linus som valde att stanna några dagar extra i Monastir efter förlusten för att sedan direkt flyga till Barcelona för träning.

– Stor skillnad på att spela utomhustennis så jag valde att vara kvar här för att kunna träna på med bra spelare i den miljö jag vill vara, kommenterade Linus sin resa.

– Kul att Linus vågade ta chansen och testa sina vingar, har ju varit tufft att komma in i tävlingar för de som kommer från junior nu på grund av pandemin men nu är Linus äntligen igång där han ska vara, säger coach Ennerberg.

– Spelmässigt är ju alla spelare bra på denna nivå men jag kände inte att någon är omöjlig, det handlar om att jag måste vänja mig vid att spela såhär tuffa matcher där varje boll är 100% fokus, sammanfattar Linus sin första resa.