Sebastian Eriksson tidigt ute på gruset

För framtidsnamnet Sebastian Eriksson är grussäsongen redan i gång och nu är han, tillsammans med coach Zack Ohlin, tillbaka på svensk mark efter tre veckor på juniortouren i Spanien.

För spelare som vill konkurrera på högsta internationella nivå är det utomhustennis som gäller och för att få en möjlighet att träna på utomhustennis behöver man lämna kylan i Sverige. Sebastian och Zack spenderade nyligen tre veckor i Spanien men tyvärr bjöds det inte på varmt, spanskt väder utan i stället regnskurar varenda dag, därför blev det mindre grusträning än önskat.

Resultatmässigt var det tufft inledningsvis men den sista veckan stod Sebastian för ett rejält genombrott då han nådde semifinal i en kategori 1-tävling som hölls på Juan Carlos Ferrero-akademien. Den stora mängden regn gjorde att tävlingen fick genomföras blandat mellan hardcourt ute, hardcourt inne och grus. De inledande matcherna fick även spelas med korta set. Det gäller att vara redo för allt när man är ute på touren och anpassa sig efter förutsättningarna, något Sebastian gjorde bra sista veckan. Tack vare sista veckans framgång klättrar Sebbe vidare på juniorrankingen och kan se fram emot fler tuffa tävlingar under året.

 

Publicerat 220328