Segertåget rullar vidare

När Malmö stod som värd för sista vintertouren för säsongen blev det ännu en storslam för KLTK i herrklassen. Linus Carlsson Halldin segrade för tredje tävlingen i rad och precis som sist var det klubbkompisen Sebastian Eriksson som stod för finalmotståndet.

Junioren Sebastian, som var sist in i tävlingen, visade att hans genombrott i Falun förra helgen inte var någon slump. Vinst mot ATP-rankade hemmahoppet Marius Ruzgas i första omgången följdes upp av solid kvartsfinalvinst mot Axel Bergdahl. I semifinalen var den rutinerade Jonathan Stenberg för bra i början med Sebbe gjorde en heroisk vändning från 2–6, 0–3 till 6–3, tack vare starkt kroppsspråk. I mitten av tredje set sträckte Stenberg tyvärr ryggen och fick ge upp.

– Kul för Sebastian att han fick möjlighet att vara med i både Falun och Malmö och spela matcher mot svensk herrelit. Sebbes fina jobb på träningar samt det egna ansvaret han tar för sin tennis har verkligen gett effekt, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

För Linus blev Malmö en styrkedemonstration som ytterligare befäster hans fina innesäsong. Vi noterar vinster i raka set mot dansken Elmer Möller och algeriern Nazim Makhlouf på väg mot finalen. När innesäsongen nu kan summeras för Linus är det imponerande läsning. Vinster mot flertalet ATP-rankade spelare och enbart förluster mot etablerade Futures-spelare.

– Linus har haft hög nivå länge nu, kommenterar coach Ennerberg. Vi hoppas att världen blir mer och mer normal så att han får chansen att börja tävla internationellt på Futures-nivå för att få nya erfarenheter och utvecklas vidare, kommenterar coach Ennerberg.