Semifinaler på Nordisk tour

Med en intensiv träningsperiod i bagaget, dels på hemmaplan och dels i Barcelona på 4Slam-akademien, var det fullt fokus på tävling i oktober för AoK:s Timothy Carlsson Seger och Emma Shasteen.

Spelarna besökte våra grannländer Danmark och Finland för tre tävlingar där KLTK:s coach Joakim Blomgren tog hand om den första veckan i Köpenhamn. De två efterföljande veckorna i Finland tävlade Timothy och Emma i Vierumäki och Tammerfors, under den vistelsen coachade Danderyds Jonas Kvarnlöf.

Timothy fortsätter att utvecklas och nådde för första gången i karriären kvartsfinal på Grade 4-nivå vilket han gjorde både i Köpenhamn och i Vierumäki. Sista veckan i Tammerfors blev det knapp förlust i åttondelsfinal. I dubbel noterades Timothy för en semifinalplats under tävlingen i Köpenhamn i par med Danderyds Michael Minasyan.

Även Emma gick till semifinal i dubbel under veckan i Danmark, hon spelade då tillsammans med Frida Bostrand, Fair Play TK. I singelspelet nådde Emma en åttondelsfinal i sista tävlingen i Tammerfors, för hennes del var det första tre veckors touren på ITF-nivå och Emma kan ta med sig flera bra lärdomar hem.