Smakstart på det nya året

Linus Carlsson Halldin och Klara Milicevic förlängde julfirandet i årets första tävling, SALK Open. Linus vann singelklassen och Klara vann dubbelklassen.

Fyra akademispelare stod på startlinjen i årets upplaga av SALK Opens ITF-klass som numera är en Grade 3. Spelarna hade laddat upp med bra träning i mellandagarna och var redo att kämpa för varje poäng. För Linus del blev det karriärens största framgång då han stod som slutsegrare efter fem mycket bra matcher. Kvartsfinalvinsten mot andraseedade belgaren Pierre Yves Bailly och finalen mot polacken Maks Kasnikowski var högklassiga vinster. Linus föll mot polacken i oktober 2019 vilket innebar en skön revansch och en härlig start på 2020. Linus lyckades genomföra matcherna väldigt bra både mentalt och taktiskt.

Klara spelade hem dubbelklassen i par med polskan Weronika Baszcak efter en spännande final. Klara föll i andra omgången i singelklassen där hon hade hoppats på mer men laddar nu upp med träning en vecka innan avresa till tuff tävling i Prag medan killarna redan är på plats i Malmö för nästa tävling.

Sebastian Abboud nådde en kvartsfinalplats efter en fin seger i åttondelen över seedade holländaren Jesse De Jager. Linus och Timothy Carlsson Seger vann en omgång i dubbeln men föll i en jämn kvartsfinal mot slutsegrarna Bailly/De Jager.