Sommartourtitel för Alex

Alexandra Viktorovitch segrade i Näsbyparks Sommartour, Audi Danderyd Open, efter fyra fina insatser.

Alex var andraseedad men trots detta undslapp hon inte en tuff lottning. På väg till finalen besegrades Upsala TK:s unga talang Julia Lövqvist, hemmahoppet Anette Munozova och Lidingös Jacqueline Nylander Altelius, alla matcher i komfortabla set.

I finalen var förstaseedade Fanny Östlund felfri i början och Alex kom inte alls igång, setvinst 6-1 till Östlund. Alex lyfte dock nivån avsevärt i andra set och vann 6-3. I det avgörande setet fortsatte hon dominera och intog en till synes komfortabel ledning med 5-1. Uppsala-tjejen Östlund är dock känd för att aldrig ge upp och hon räddade inte mindre än fyra matchbollar innan Alex kunde avgöra genom att vinna avgörande set med 6-4.

Det var nära att det blev en ren Academy of KLTK-final då Klara Milicevic ledde 6-2, 5-3 mot Östlund i sin semi med en matchboll vid 6-5 i tiebreak. Här visade återigen Östlund sin fantastiska attityd då hon kämpade ned Klara.

– Väldigt bra med dessa sommartourtävlingar för våra spelare. Mycket lärorika matcher och strålande kul med Alexs största grustitel i karriären, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats i Näsbypark under veckan.