Bra Båstadtennis utan pricken över i:et

Utan att få till pricken över i:et så gör våra spelare ett bra Båstadtennis.

15-åriga Leo Borg gjorde återigen ett bra mästerskap och spelade sig fram till en finalplats och ställdes mot starka Isac Strömberg, Åkersberga TK, i finalen. Tyvärr skadade sig Leo i inledningen av matchen och tvingades ge upp vid ställningen 1-6, 0-2. Sånt kan hända och det viktigaste av allt var ändå att det inte var något allvarligt, han bör vara tillbaka efter 2-3 dagars vila. Leo vann sedan dubbeln med Michael Minasyan, Danderyd TK.

Klara Milicevic spelades sig ohotad fram till semifinal. Väl där så stod Vanessa Ersöz, GLTK för en mycket fin insats och manövrerade ut Klara med tufft forehandspel och smart tennis. En besviken Klara spelade sedan hem dubbelklassen med Maja Radenkovic, Helsingborgs TK.

Ethan Blot vann två matcher innan inomhus-SM vinnaren Linus Carlsson-Halldin, Näsbyparks TK blev för svår efter en svängig tresetare.

Jesper Klöv-Nilsson stod för en vass tävling från start till mål. Han krigade hem tuffa bataljer på sin väg till final. Kanske att de långa matcherna blev avgörande i finalen då han kämpades ner av duktiga liraren och fightern John Lithén Hallquist, GLTK. I dubbel skulle Jesper ha spelat med skadade Anton Örnberg men den två år yngre klubbkompisen Elliot Altman hoppade in vilket räckte till en mycket fin finalplats.

Lisa Zaar (till vänster i bild) som äntligen börjar närma sig 100% redo för en skadefri och fulltränad tillvaro spelade bra tennis men hade en spökande serve. En mängd dubbelfel gjorde uppgiften omöjlig mot duktiga danskan Ali Hussein. I dubbeln fick Lisa det att stämma bättre och vann klassen i par med Anna Leijon.

Erik Grevelius, Alexandra Viktorovitch, Anton Örnberg deltog ej i årets Båstadtennis.