Starkt JSM för våra spelare

Leo Borg (bilden) gladde med nytt SM-guld i singel när han som 15-åring vann 16-årsklassen.

Vinsten innebar även att Leo spelade hem Stefan Edbergs stipendiet som innebär 100.000 kr i stöttning. I dubbel blev det en finalplats.

I PS-16 gjorde Ethan Blot sin karriärs främsta framträdande. Han nådde en meriterande kvartsfinal och höll sedan jämna steg men SM-finalisten Ross Weibull som drog det längsta strået i semifinal.

Klara Milicevic ville också gå hela vägen men en storspelande Julia Lövkvist och en sträckning i magen blev för mycket för Klara. Efter JSM väntar nu en efterlängtad långvila för Klara för att komma tillrätta med mindre skadeproblem.

Lisa Zaar fortsatta bara sin resa och vann övertygande fram till en fin SM-final mot svenska löftet Caijsa Hennemann, Ullevi TK. Lisa visade ingen överdriven respekt utan kämpade på och utmanade verkligen Caijsa om guldet men Caijsa blev för stark i avgörande set. Lisa i par med just Caijsa vann sedan SM-guld efter final seger mot akademievännen Alexandra Viktorovitch.

I P-18 klassen fanns flertalet medaljkandidater inför JSM men alla fick ge sig i kvartsfinal eller tidigare. Spelnivån för att utmana om medaljer finns absolut men det ville sig inte. I dubbelspelet vann Jesper Klöv-Nilsson i par med Anton Örnberg karriärens första SM-guld i dubbel i sista försöket.

Grattis till er alla!