Streber-stipendium till Sebastian Eriksson

Årets Streberstipendiat och mottagare av 150 000 kronor är KLTK:s Sebastian Eriksson efter sina framgångar på tennisbanan under det gångna året.

För 18:e året i rad delar stiftelsen Streber Cup ut ekonomiskt stöd till unga lovande spelare, i syfte till att underlätta spelarnas deltagande i internationella tävlingar. I år tar KLTK:s 16-åring Sebastian Eriksson emot stipendiet efter ett imponerande tävlingsår.

Ett tilläggsstipendium delas även ut till Bella Bergkvist Larsson (Nya Åmåls TK/Helsingborgs TK) och Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK). Den totala summan som delas mellan trion ligger på 450 000 kr.

– Det är en ära att få ta emot detta stipendium. Jag är väldigt tacksam och fortsätter blicka framåt, säger Sebastian Eriksson.

”Sebastian har haft ett otroligt starkt 2021 och vunnit tre J4- och två J5-tävlingar i stark internationell konkurrens. Han är med i KLTK:s akademi, är oerhört ambitiös och spelar en offensiv tennis”, lyder stiftelsens kommentar.

KLTK vill tacka stiftelsen Streber Cup för det ekonomiska bidraget till Sebastian Eriksson, som blir ett viktigt stöd i hans fortsatta utveckling och tennissatsning.

Sebastian befinner sig just nu med coach Zack Ohlin i Bratislava på en ITF Junior-tävling, där han är framme i semifinal. Framgångarna i Slovakien gör att Sebastian kommer avancera in på topp 100 i världen bland juniorerna.

Tidigare har Klara Milicevic och Leo Borg tagit emot samma stipendium under KLTK:s flagga.

 

Bakgrund Streber Stiftelsen
Ledande personer inom näringslivet har sedan 2003 en stiftelse för att stödja utvecklingen av svensk tennis. Målet är att ge stöd till ungdomar i åldern 14 – 23 år för att de ska kunna spela fler internationella tävlingar och därigenom förenkla övergången från junior- till seniorklass. Det gäller att finna tennisungdomar som kan vara föredömen både på och utanför tennisbanan.
I Stiftelsen Streber Cup ingår ett 100-tal ledande personer inom svenskt näringsliv som under ett flertal år träffats och spelat tennis. 

 

Publicerat 22-01-14