Succé i Falun

När Vintertouren i Falun spelades var det flertalet fina insatser av AoK-representanter och när det var dags för finalmatch i herrklassen var det KLTK-derby. Linus Carlsson Halldin tog sin andra raka titel efter finalseger mot Sebastian Eriksson.

Tävlingen blev en genombrottshelg för Sebastian Eriksson, KLTK-junioren som frekvent är med och tränar med Academy of KLTK fyller 16 i maj och har på grund av pandemin inte haft många möjligheter att tävla under innesäsongen. När en hemmaspelare drog sig ur fick Sebastian chansen som reserv och som han tog den. Vinst i två raka mot jämnåriga Rafael Ymer och sen stark vinst mot klubbkompisen Timothy Carlsson Seger i tre stentuffa set. I semifinalen väntade sedan danske Elmer Möller. Två år äldre Möller som är rankad 25a i världen bland juniorer samt har ATP-Ranking var givetvis storfavorit på pappret, Möller hade dessutom vunnit i två raka set när de möttes i Norrköping i januari. Denna gång var Sebastian dock den starkaste, 7-6 (6), 5-7, 6-2.

– För oss tränare som ser Sebbe i träning så är vi inte förvånade över hans succé-insats i Falun. Han har jobbat hårt, har utvecklat sitt serve och retur-spel samt gör smarta slagval i duellspelet, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats under helgen.

I finalen blev det dock stopp mot Linus där Sebastian kämpade hela vägen in i mål även om energin tröt lite i slutet. Samtidigt gjorde Linus som vanligt en mycket solid insats, man kan exempelvis notera från statistiken att Linus enbart missade fyra slag i andra set.

Totalt gör Linus 48-18 i game på sina fyra matcher och visar ännu en gång att hans målmedvetna träning ger effekt i matcherna.

– Pandemin har försvårat Linus möjligheter att tävla utomlands, nu hoppas vi att vi kan hitta sätt att få ut honom på future-touren så han får mäta sig med spelare på nästa nivå oftare, kommenterar coach Ennerberg.

Det var en händelserik helg i Falun, förutom finalisterna så stod även Timothy Carlsson Seger för en riktigt fin insats då han besegrade andraseedade algeriern Nazim Makhlouf i en lång tresetare. Det är första vinsten för Timothy mot en spelare med ATP-ranking.

– Det var två intensiva tävlingsdagar för kungligas gäng på plats, många bra lärdomar och härlig inspiration till träningsveckan vi har framför oss, sammanfattar Ennerberg.