Carlsson-Halldin tog första titeln

Februari avslutades med vintertourtävling i Lund, för Linus Carlsson Halldin blev det första svenska seniortiteln i karriären efter en väl genomförd tävling.

Linus Carlsson Halldin har resultatmässigt haft en mycket stadig innesäsong. Han har bara förlorat mot spelare som är rankade topp 700 i världen och har vunnit flertalet matcher mot ATP-rankade motståndare. I Lund fortsatte Linus visa framfötterna genom att ta sig fram till final utan setförlust. I finalen inledde Marius Ruzgas bäst och tog ledningen med 6-1, Linus kunde skapade dock ny energi genom att peppa igång sig själv och kunde vända och vinna matchen, 7-5 6-2.

– Jag är väldigt nöjd med att jag hittade ett sätt att vända finalen, Marius spelade väldigt bra men jag gjorde allt jag kunde för att ändra matchbilden, säger en nöjd Linus efter matchen.

Klara Milicevic var också i Lund för tävling, efter en mycket jämn kvartsfinal där hon räddade flera matchbollar mot Tilde Strömquist så var det Klaras tur att ha matchbollar men förlora i semifinalen mot slutvinnaren Johanna Ström. Klara var väldigt besviken över spelet men sätter man tävlingen i rätt perspektiv utifrån hennes senaste halvår så finns många bra bitar att ta med.

– Jag har spelat bra träningsmatcher inför tävlingen men fick det inte alls att stämma i helgen, men hellre vara rostig än vara skadad och sjuk som jag var under hösten. Nu fick jag tre matcher inför min resa till Dominikanska som jag verkligen ser fram emot, så roligt att få åka ut och tävla igen, jag ska verkligen ge mitt yttersta på varje boll där borta, sammanfattar Klara.

För Linus är det Faluns vintertour om två veckor som ligger närmast på programmet.

– Väldigt bra med dessa vintertourer så det finns tävlingar att sikta in sig på för de spelare som har svårt att komma in i de få internationella tävlingar som finns nu, synd bara att tävlingen inte lät coacher komma med in på anläggningen, vi hoppas få möjlighet att se våra elitspelare i match framöver, sammanfattar coach Magnus Ennerberg helgen.