Titlar i Båstad

Storslam för AoK:s gästspelare när Båstadtennis avgjordes, både Sebastian Eriksson och Rebecca Malmström vann sin respektive klass utan set-förlust.

Sebastian Eriksson har haft en väldigt fin inomhussäsong med många framskjutna placeringar på vintertouren. Även i starten på sommartouren har han visat att han kan utmana svensk herrelit med sin kraftfulla tennis. Nu när restriktionerna släpptes så skulle det bli spännande att se hur Sebastian skulle hantera rollen som första-seedad samt spela mot jämnåriga. Det blev en styrkedemonstration av Sebastian som bortsett från en period i semifinalen spelade tung tennis med lite missar. Första stora titeln i de svenska ”Grand slam-tävlingarna” var därmed ett faktum. Sebastian har under året kämpat hårt både med sin tennis samt med sitt sista år i högstadiet och kan nu äntligen börja satsa på att tävla mer internationellt för att mäta sig med spelare från andra länder.

– Sebastian har fått ta mycket eget ansvar detta år då han haft så mycket skola vilket han verkligen visat att han klarar av, nu ser vi fram emot en spännande sommar i europa, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

Även för 12-åringarna var det första nationella tävlingen på mycket länge och Rebecca Malmström som jobbat mycket målmedvetet med sin utveckling samt tävlat utomlands stod för en nästintill felfri insats. På fem matcher släppte hon totalt bara fem game! En kombination av få missar i grundspelet kryddat med vinklar, stoppbollar och en del drivevolleys visade sig bli en bra kombination. Rebecca var även med i 14-års klassen och var väldigt nära att besegra högt seedad motståndare i 1/8-delen men fick istället för en vinst med sig massa lärdomar från den matchen.

– ”Beccis” älskar sin tennis och gör alltid allt för att utvecklas, kul att hon fick spela många matcher och lära sig många viktiga saker för framtiden, kommenterar coach Ennerberg.