Tuff tennis i Turkiet

De svenska futures-tävlingarna ställdes tyvärr in på grund av pandemin men en gemensam resa för svenska spelare arrangerades där flera KLTK-spelare hängde på.

Klara Milicevic, Sebastian Abboud, Leo Borg, Linus Carlsson Halldin och Timothy Carlsson Seger flög ned till Turkiet för att testa vingarna på internationella seniortävlingar. Coacherna Rickard Billing och Magnus Ennerberg lämnade även dom Sverige för att under två veckor var supporta den månadslånga resan.

Resultatmässigt var Leos första ATP-poäng den stora nyheten. Tack vare Leos fina juniorranking så fick han plats i huvudtävlingarna och fick möjligheten att möta extremt starkt motstånd och testa på att mäta sig mot toppspelarna. En av veckorna fick han dock en lottning med större möjlighet att vinna och Leo tog chansen!

För såväl spelare som ledare var det en mycket nyttig resa då vi fick en större inblick i vilka krav som ställs på tennisnivån för att man ska kunna mäta sig på futures-nivå i ett första steg.

– Först och främst är det tydligt att utomhustennis är en ”annan sport” än det vi håller på med under vinterhalvåret. Större noggrannhet, mer tålamod, hårdare fysiskt jobb är några saker som krävs ute på det turkiska gruset, kommenterar Coach Ennerberg.

– Det är bara hem och jobba som gäller, vi måste missa mindre, slå hårdare och bli starkare, nu är det dags att öka, sammanfattar Ennerberg.