Utmanande Elitserie för grabbarna

Akademi-killarna fick riktigt bra matchning under Elitseriens genomförande. Vi noterade flera fina insatser och en positiv utvecklingstrend.

På grund av Covid-19 situationen har det varit svårt att tävla internationellt på det sättet vi vill, därför var det väldigt inspirerande att Elitserien kunde genomföras. För våra 18-åringar Linus Carlsson Halldin och Sebastian Abboud blev serien ett tydligt tecken på att de har etablerat sig på svensk herr-elit nivå. För ett år sedan spelade dom tredje och fjärdesinglar i serien och gick totalt 1-3 i singlar. I år spelade dom första och andrasingel och gick 6-6 i matcher. En imponerande utvecklingskurva. Matcher som sticker ut är när Sebastian hade flertalet matchbollar mot svenska DC-spelaren Jonathan Mrihda samt Linus vinster mot norska DC-spelaren Viktor Durasovic rankad drygt 300 ATP, vinst i två raka mot SALK:s etta Simon Yitbarek samt matchen mot Markus Eriksson där det tyvärr blev förlust i matchtiebreak men spelet lovade mer.

Timothy Carlsson Seger hade oturen att dra på sig en rejäl stukning i matchen mot Taberg och missade största delen av serien, innan dess hann han visa att hans dubbelspel håller hög klass. Alexander Watanabe Eriksson fick chansen att spela många tuffa singlar och dubblar och har nu ett år på sig att göra samma resa som Linus och Sebastian gjorde för att nästa år vara redo att utmana herreliten i seriespelet.

Den unge Sebastian Eriksson, 15 år, som tränar en del med akademien fick även han möjlighet att spela två singlar och bjöd på en inställning och en tennis som ser lovande ut!