Vintertouren rullar på

Många matcher på vintertouren för akademi-spelarna under oktober. Mälarhöjden, Svedala och Sigtuna har avverkats senaste veckorna.

Sebastian Abboud har varit mest aktiv och deltagit i alla tävlingarna. Åtta matcher har det blivit för Sebbe på dessa tre tävlingar, kvartsfinal med mersmak i Svedala var bästa resultatet. Sebbe visar fortfarande att en hög nivå finns i kroppen men det är fortsatt jobb med att hitta en högre lägsta-nivå samt större jämnhet som gäller.

Alexander Watanabe-Eriksson gjorde ett bra kval i Mälarhöjden med vinster mot två seniorer, föll sedan mot AoK-alumnin Jesper Klöv-Nilsson i huvudtävlingen. Nyss hemkommen från Turkiet ställde Alex även upp i Sigtuna men den matförgiftning som drabbade killarna gjorde honom tyvärr energilös.

Linus Carlsson Halldin vann en riktig maratonmatch i MIK mot storservaren Daniel Svensson och föll sedan på kvällen mot vintertour-kungen Karl Friberg.

Vintertouren har ett mycket bra tävlingsupplägg med två matcher per dag under två dagar vilket gör att spelarna måste vara väl förberedda för att klara av belastningen. För Klara Milicevic som haft otur med stukad fot samt sjukdom sista tiden så fanns inte den träningsbakgrunden som krävdes vilket gjorde att magen sträcktes under Faluns Vintertour. Nu har hon fått ta tid att bygga upp sig och ska vara redo för spel i Spångas vintertour. För Linus blev de otroligt långa dagarna i Falun och MIK lite för tuffa för den handled som störde Linus under sommaren. I förebyggande syfte har vi därför valt att avvakta med vintertourerna till Linus är tillbaka i full träning med minst 15 timmar tennis i veckan som vanligt.

– Det är tydligt att spelarna måste ha sin fulla träningsdos under flera veckors tid för att klara av att tävla när det är två matcher per dag, bra lärdom för spelarna att vi måste göra jobbet innan vi ger oss ut på tävlingsbanan, kommenterar coach Ennerberg.