Linus första singeltitel

Grussäsongen pågår för fullt och det är en intensiv period för spelarna i Academy of KLTK. I veckan som gick var fem av akademispelarna i Jönköping för G5-tävlingen Jönköping Open.

För Linus Carlsson Halldin blev tävlingen en succé då han stod som slutsegrare efter en klinisk insats från start till mål. Han tappade endast 14 game på sina fem matcher och i finalen vann han med setsiffrorna 6-3, 6-2 mot Adam Heinonen, Växjö TS. Det var Linus första singeltitel på ITF-touren och han är därmed också kvalificerad för JSM i augusti.

Även Emma Shasteen stod för en bra insats i Jönköping. Den 16-åriga Lerum-tjejen, som har varit så skadeförföljd de senaste åren, är äntligen tillbaka på tennisbanan och kämpade sig fram till en semifinal efter flera tuffa matcher på vägen. Väl i semifinalen tog energin slut och Emma fick ge sig mot Klara Nelander, Skanör-Falsterbo TK. Emma kan dock ta med sig en lovande start på grussäsongen och hon kommer bara att bli bättre ju fler matcher hon får spela.

– Det är alltid kul att se spelarna i matchsituation, det ger oss feedback på vad som fungerar samt vad vi måste jobba mer med på hemmaplan, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats under veckan. Väldigt roligt för Linus med titeln och Emma med semifinalen såklart, nu drar gänget vidare till Värnamos G4:a avslutar Ennerberg.