Sverige femte bäst i Europa

Efter avancemanget från Kazan, Ryssland så åkte Leo Borg och coach Rickard Billing tillsammans med det övriga svenska laget till franska Ronchin (Lille) i Frankrike för att kämpa om medaljerna.

Sverige åkte till slutspelet i Winter Cups och ställdes direkt mot ett av de tuffaste motståndarna på pappret, Frankrike. Efter tappert kämpande slutade bataljen med seger till Frankrike efter 2-1 i matcher vilket innebar att Sverige var utan chans på medaljer. Sverige reste sig efter förlusten mot Frankrike och vann mot både Bulgarien och Tyskland vilket gjorde att svenskarna slutade på en hedrande femteplats.

– Vi sade innan tävlingen att vi har chansen mot alla lag och misslyckas vi att gå till medaljmatcherna så SKA vi sluta 5:a vilket också gjorde, kommenterar coach Rickard Billing. För vår egen del så gör Leo tre stycken toppendagar. Han besegrar franska ettan och föll sedan i två tuffa tresetare mot Bulgarien och Tyskland. Visst han förlorar två av tre matcher i singel men studsar tillbaka och avgör båda dubblarna till vår fördel vilket är mycket kul att se. Efter lite muskelkrångel i magen så var det väldigt kul att se Leos spelnivå vilket ger mycket energi för kommande månader, avslutar Billing.